Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πρόεδρος των πλουσίων»: Ο Μακρόν παρασημοφόρησε εν κρυπτώ τον Τζεφ Μπέζος

Tην ώρα που χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωναν εναντίον της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Πυρά από την Αριστερά: «Μπράβο, σας παρασημοφορεί για να φοροδιαφεύγετε, να καταστρέφετε τον πλανήτη, να κατασκοπεύετε υπαλλήλους».

«Πρόεδρος των πλουσίων»: Ο Μακρόν παρασημοφόρησε εν κρυπτώ τον Τζεφ Μπέζος

Πυρά δέχτηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από μέρος της Αριστεράς ότι είναι «περισσότερο από ποτέ ο πρόεδρος των πλουσίων», αφού απένειμε αθόρυβα στον ιδρυτή της Amazon και Αμερικανό πολυδισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.

Η παρασημοφόρηση, που δεν δημοσιοποιήθηκε, έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, ημέρα εθνικής κινητοποίησης ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι «εταίρος σε πρωτοβουλίες για την προστασία του κλίματος και της βιοποικιλότητας στις οποίες ηγείται η Γαλλία, ιδίως για την προστασία των δασών», ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Η παρασημοφόρηση του ιδρυτή της Amazon προκάλεσε αντιδράσεις από αριστερούς βουλευτές.

«Αφού παρασημοφόρησε τον χασάπη Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (σ.σ. πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας) που δολοφονεί δημοσιογράφους, ο Μακρόν παρασημοφορεί τώρα με τη Λεγεώνα της Τιμής τον Τζεφ Μπέζος, πρωταθλητή της φοροδιαφυγής, της λεηλασίας θέσεων εργασίας και της φύσης. Περισσότερο από ποτέ ο πρόεδρος των πλουσίων!», έγραψε οργισμένα στο Τwitter ο βουλευτής του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) Μπαστιέν Λασό.

 

«Μπράβο, Τζεφ Μπέζος!», είπε ειρωνικά η ευρωβουλευτής Λεϊλά Σαμπί. «Την ώρα που διαδηλώναμε ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού του προγράμματος, ο Μακρόν σας παρασημοφόρησε στο όνομα της Γαλλίας για να γλιτώσετε φόρους δισεκατομμυρίων, να καταστρέψετε τον πλανήτη, να κατασκοπεύσετε υπαλλήλους. Μια άξια ανταμοιβή από τα χέρια του προέδρου των πλουσίων!».

Ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF) Φαμπιάν Ρουσέλ έγραψε με δόση ειρωνείας: «Το δόγμα του προέδρου: Τιμωρώ όλους τους Γάλλους, επιβραβεύω τους δισεκατομμυριούχους».

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος ανέρχεται σε 119 δισ. δολάρια, γεγονός που τον καθιστά τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v