Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομικό ντέρμπι της Πρεμιέρ Λιγκ με την Πριμέρα Ντιβιζιόν

Τα βάζει με το αγγλικό πρωτάθλημα ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, καθώς οι Βρετανοί «αντλούν υπερβολικό χρήμα» και στρεβλώνουν τον ανά την Ευρώπη ποδοσφαιρικό ανταγωνισμό. Ζητείται ρύθμιση και όχι αυτορρύθμιση.

Οικονομικό ντέρμπι της Πρεμιέρ Λιγκ με την Πριμέρα Ντιβιζιόν

Ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας ποδοσφαίρου ζήτησε να γίνει κυβερνητική ρύθμιση για τις ομάδες της Αγγλίας, αφού δεν κατάφεραν να αυτορρυθμιστούν μόνες τους και δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι αντίπαλοι ανησυχούν πως η Πρεμιέρ Λιγκ αποκτά τέτοια οικονομική ευρωστία που στρεβλώνεται ο ανταγωνισμός.

Ο Χαβιέ Τέμπας είπε στους Financial Times ότι το υψηλό μπάτζετ του αγγλικού πρωταθλήματος κάνει ζημιά στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους άλλων χωρών.

«Αντλούν υπερβολικό χρήμα», είπε, εγείροντας ανησυχία από την ικανότητα της Πρεμιέρ Λιγκ να προσελκύει παίκτες και θεατές σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από οποιονδήποτε Ευρωπαίο ανταγωνιστή. Ως αποτέλεσμα, πρωταθλήματα όπως η ισπανική Πριμέρα Ντιβιζιόν και η γερμανική Μπουντεσλίγκα τρέχουν για να καλύψουν τη διαφορά.

«Αν χάνετε χρήματα και εισάγετε πληθωρισμό [μέσω των δαπανών], αυτό επηρεάζει και τους υπόλοιπους από μας», είπε.

Μια λευκή βίβλος της βρετανικής κυβέρνησης περιλαμβάνει ένα σχέδιο για τη δημιουργία ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

«Η λευκή βίβλος της βρετανικής κυβέρνησης λέει ότι οι σύλλογοι δεν μπόρεσαν να αυτορρυθμιστούν, αν και είχαν αρκετό χρόνο να το κάνουν. Δεν είναι θέμα σωστού και λάθους, αλλά οπωσδήποτε μια ρύθμιση ξεκαθαρίζει τα πράγματα», είπε ο Τέμπας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v