Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να προσλάβει προσωπικό στο Twitter ζητάει από τον Μασκ η ΕΕ

Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν ότι η πλατφόρμα στοχεύει να χρησιμοποιήσει περισσότερους εθελοντές και τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση του διαδικτυακού περιεχομένου και τη συμμόρφωση με τους νέους, αυστηρούς κανόνες.

Να προσλάβει προσωπικό στο Twitter ζητάει από τον Μασκ η ΕΕ

Σε διαμάχη βρίσκονται ο Ελον Μασκ και η ΕΕ σχετικά με το σχέδιο του ιδιοκτήτη του Twitter να χρησιμοποιήσει περισσότερους εθελοντές και τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει στον συντονισμό της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η εταιρεία ανταποκρίνεται σε αυστηρούς νέους κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για την παρακολούθηση του διαδικτυακού περιεχομένου.

Οπως μεαδίδουν οι Financial Times, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες μεταξύ του Μασκ, των στελεχών του Twitter και των ρυθμιστικών αρχών στις Βρυξέλλες, ο δισεκατομμυριούχος κλήθηκε να προσλάβει περισσότερους συντονιστές και υπεύθυνους επαλήθευσης γεγονότων για να ελέγχουν τις αναρτήσεις.

Η ζήτηση περιπλέκει τις προσπάθειες του Μασκ να αναδιοργανώσει τη ζημιογόνο επιχείρηση που απέκτησε έναντι 44 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει περικόψει περισσότερο από το ήμισυ των 7.500 υπαλλήλων του Twitter, συμπεριλαμβανομένων όλων των ομάδων εμπιστοσύνης και ασφάλειας σε ορισμένα γραφεία, ενώ αναζητά φθηνότερες μεθόδους για την παρακολούθηση των tweets.

Το Twitter χρησιμοποιεί επί του παρόντος έναν συνδυασμό ανθρώπων και τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό και τον έλεγχο επιβλαβούς υλικού, σε ευθυγράμμιση με άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιεί ελέγχους δεδομένων, σε αντίθεση με τη μεγαλύτερη αντίπαλό του Meta, που κατέχει το Facebook και το Instagram.

Ο Μασκ είπε στον Επίτροπο της ΕΕ Τιερί Μπρετόν τον περασμένο Ιανουάριο ότι θα στηριχθεί περαιτέρω στις διαδικασίες της τεχνητής νοημοσύνης, είπαν πηγές με άμεση γνώση των συνομιλιών.

Αυτές οι πηγές πρόσθεσαν ότι ο Μπρετόν συμβούλεψε ότι, ενώ εναπόκειτο στο Twitter να βρει τον καλύτερο τρόπο για τον συντονισμό του ιστότοπου, περιμένει από την εταιρεία να προσλάβει άτομα για να συμμορφωθεί με τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Το Twitter δήλωσε στους Financial Times: «Σκοπεύουμε να συμμορφωθούμε πλήρως με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και είχαμε αρκετές παραγωγικές συζητήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ σχετικά με τις προσπάθειές μας σε αυτόν τον τομέα».

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ένα μείγμα τεχνολογίας και εξειδικευμένου προσωπικού για τον προληπτικό εντοπισμό και την κατάργηση παράνομου περιεχομένου», πρόσθεσε η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v