Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BP: Mε αμοιβή €11,3 εκατ. τα βγάζει πέρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση ο CEO

Υπερδιπλασιάστηκαν οι ετήσιες απολαβές του, καθώς η εταιρεία κατέγραψε κέρδη ρεκόρ λόγω της αύξησης στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και πέτυχε όλους τους στόχους της.

BP: Mε αμοιβή €11,3 εκατ. τα βγάζει πέρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση ο CEO

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP αμείφθηκε με 10 εκατομμύρια λίρες (11,3 εκατ. ευρώ) το 2022, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις αμοιβές του έναν χρόνο πριν, καθώς η εταιρεία κατέγραψε κέρδη ρεκόρ λόγω της αύξησης στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η συνολική αμοιβή του Bernard Looney ξεπέρασε ελαφρώς αυτήν του ομολόγου του στη Shell, του απερχόμενου CEO Βen van Beurden. Πέρα από τον μισθό του αφεντικού της BP, ύψους 1,4 εκατομμυρίων λιρών, ο Looney έλαβε ετήσιο μπόνους 2,4 εκατ. λίρες και βραβείο μετοχών αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών - και στις δύο περιπτώσεις οριακά κάτω από το μέγιστο επιτρεπτό, γράφει το Bloomberg.

«Τα τρία χρόνια στα οποία ο Bernard είναι διευθύνων σύμβουλός μας ήταν από τα πιο απαιτητικά στην πρόσφατη ιστορία της BP», δήλωσε η Paula Rosput Reynolds, επικεφαλής της επιτροπής για τις αμοιβές.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχεδόν όλοι οι στόχοι που παρουσιάσαμε - και επικυρώθηκαν από τους μετόχους - έχουν εκπληρωθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v