Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρέχει να προλάβει την Tesla η Volkswagen: Επενδύει €180 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

H κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης προσπαθεί να καλύψει το χάσμα με την πρωτοπόρο στα ηλεκτρικά οχήματα αυτοκινητοβιομηχανία του Ελον Μασκ, επεκτεινόμενη στην αναπτυσσόμενη αγορά για αυτοκίνητα με μπαταρίες.

Τρέχει να προλάβει την Tesla η Volkswagen: Επενδύει €180 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen σχεδιάζει να επενδύσει 180 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια σε τομείς όπως η παραγωγή μπαταριών και οι δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική, ανέφερε σήμερα Τρίτη, αν και ο ρυθμός των δαπανών θα μειωθεί από το 2025.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι επενδύσεις πραγματοποιούνται καθώς η Volkswagen, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, προσπαθεί να καλύψει το χάσμα με την πρωτοπόρο στα ηλεκτρικά οχήματα (EV) Tesla, επεκτείνοντας το κομμάτι της στην αναπτυσσόμενη αγορά για αυτοκίνητα με μπαταρίες.

Καθώς εργάζεται για την επίτευξη ενός στόχου, σύμφωνα με τον οποίο τα ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως έως το 2030, πάνω από τα δύο τρίτα του πενταετούς επενδυτικού προϋπολογισμού διατίθενται για την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση, από 56% σε ένα πενταετές σχέδιο που είχε δημοσιεύσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Η διαφορά από το προηγούμενο σχέδιο οφείλεται κυρίως σε περισσότερες επενδύσεις στη δραστηριότητα μπαταριών, στις πρώτες ύλες και σε ένα εργοστάσιο 2 δισ. δολαρίων για τη μάρκα Scout, δήλωσε ο Chief Financial Officer Arno Antlitz.

«Αναμένουμε να φτάσουμε το 20% της ηλεκτροκίνησης σε νέες πωλήσεις από το 2025 και ήδη επενδύουμε τα δύο τρίτα σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Antlitz. «Από την άλλη πλευρά, πρέπει να διατηρήσουμε ανταγωνιστικούς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης... αυτό είναι διπλό βάρος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v