Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ryanair: Προσθέτει 99 Boeing στον στόλο της

Αίρονται τα εμπόδια στις παραδόσεις του αμερικανικού κατασκευαστή και αποκτά νέα φτερά ο ιρλανδικός αερομεταφορέας. Πού δίνει έμφαση το θερινό πλάνο της εταιρείας.

Ryanair: Προσθέτει 99 Boeing στον στόλο της

Η Ryanair θα αποκτήσει 99 αεροσκάφη Boeing 737 Max έως τα τέλη Μαρτίου, καθώς ο αμερικανικός κατασκευαστής επιταχύνει τη διεκπεραίωση πλήθους παραγγελιών, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Έντι Γουίλσον δήλωσε ότι ο ιρλανδικός αερομεταφορέας ήταν σε καλύτερη θέση απ' ό,τι αναμενόταν, με μεγαλύτερη σαφήνεια αναφορικά με την παράδοση των αεροσκαφών.

«Δεν αναμένουμε διακοπές στα χρονοδιαγράμματα», είπε σε συνέντευξή του την Τρίτη. «Οι παραδόσεις της Boeing έχουν βελτιωθεί θεαματικά. Νομίζω έχουν καλύτερες διαδικασίες τώρα όσον αφορά την ολοκλήρωση των αεροσκαφών», είπε.

Η αεροπορική εταιρεία είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει την καθυστέρηση της Boeing στην εκπλήρωση των παραγγελιών ως «το μόνο μαύρο σύννεφο» στον ορίζοντα, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η αποτυχία παράδοσης 51 τζετ έως τα τέλη Ιουνίου 2023 θα φρέναρε την αύξηση της χωρητικότητας που παρέχει η αεροπορική εταιρεία.

Η Ryanair ανακοίνωσε επίσης το καλοκαιρινό της πρόγραμμα για το Δουβλίνο, όπου θα έχουν τη βάση τους 33 αεροσκάφη.

Η θερινή κάλυψη της Ryanair για το Δουβλίνο θα είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ, με αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, δήλωσε ο αερομεταφορέας.

Στο αεροδρόμιο της ιρλανδικής πρωτεύουσας αναμένεται να αυξηθούν τα επιβατικά τέλη, παράλληλα με τη λήξη των μέτρων μετα-πανδημικής υποστήριξης από πλευράς ιρλανδικής κυβέρνησης, Ωστόσο, ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας Κένι Γιάκομπς επισήμανε ότι το Δουβλίνο θα παραμείνει αεροδρόμιο χαμηλού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v