Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Ψαλίδι στις αμοιβές που παίρνουν οι τραπεζίτες

Σε ορισμένες περιοχές, στους νέους διευθύνοντες συμβούλους προσφέρεται τώρα συνήθως μισθός περίπου 225.000 στερλίνες (273.380 δολάρια), σε σύγκριση με τις £300.000 που καταβάλλονται σε τραπεζίτες που κατέχουν ήδη την ίδια θέση.

HSBC: Ψαλίδι στις αμοιβές που παίρνουν οι τραπεζίτες

Η HSBC Holdings μειώνει κατά 25% τη βασική αμοιβή που προσφέρει σε ορισμένους πρόσφατα αναβαθμισμένους ανώτερους επενδυτικούς τραπεζίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν όψει μιας αλλαγής κανόνα που θα επέτρεπε υψηλότερα μπόνους.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε ορισμένες περιοχές, στους νέους διευθύνοντες συμβούλους προσφέρεται τώρα συνήθως μισθός περίπου 225.000 στερλίνες (273.380 δολάρια), σε σύγκριση με τις £300.000 που καταβάλλονται σε τραπεζίτες που κατέχουν ήδη την ίδια θέση, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ένας εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει. Η απόφαση της τράπεζας έρχεται καθώς η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα πλαφόν στα μπόνους.

Η μεταβλητή αμοιβή έχει επί του παρόντος ανώτατο όριο στο διπλάσιο του μισθού για «όσους αναλαμβάνουν σημαντικό κίνδυνο» σύμφωνα με κανόνες που θεσπίστηκαν σχεδόν πριν από μια δεκαετία, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια μελέτη της Τράπεζας της Αγγλίας διαπίστωσε ότι το ανώτατο όριο οδήγησε τις τράπεζες στην αναδιάρθρωση, αντί να μειώσουν τη συνολική αμοιβή για το προσωπικό στην περιοχή.

Η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ σχεδιάζει να κάνει αλλαγές ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της πόλης μετά το Brexit - αν και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες έχουν ανταποκριθεί επιφυλακτικά μέχρι στιγμής. Η διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v