Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφάπαξ ενίσχυση και αύξηση 5% δίνει η Βρετανία στους εργαζόμενους του NHS

Tα συνδικάτα του Εθνικού Συστήματος Υγείας συζητούν τώρα για να αποφασίσουν εάν μπορούν να προτείνουν την προσφορά και να ματαιώσουν τις απεργίες που ήταν προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα.

Εφάπαξ ενίσχυση και αύξηση 5% δίνει η Βρετανία στους εργαζόμενους του NHS

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κάνει μισθολογική προσφορά στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), η οποία περιλαμβάνει «σημαντικό» εφάπαξ ποσό για το τρέχον οικονομικό έτος και μια αύξηση 5% στους μισθούς το 2023-2024, επιβεβαίωσαν συνδικαλιστικές πηγές την Πέμπτη.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα συνδικάτα συζητούν τώρα για να αποφασίσουν εάν μπορούν να προτείνουν την προσφορά και να ματαιώσουν τις απεργίες που ήταν προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα. Αναμένεται ανακοίνωση αργότερα σήμερα το απόγευμα.

Η όποια πρόταση θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση μεταξύ των μελών των συνδικάτων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, ο οποίος έχει δεχθεί πιέσεις λόγω των κινητοποιήσεων από νοσηλευτές, γιατρούς και εργαζόμενους στα ασθενοφόρα, που ζητούν υψηλότερους μισθούς για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του πληθωρισμού.

Τον Φεβρουάριο, οι νοσηλευτές στην Αγγλία σταμάτησαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για να ξεκινήσουν εντατικές συνομιλίες με την κυβέρνηση, ενώ τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα ασθενοφόρα επίσης ανέστειλαν σχεδιαζόμενες απεργίες αφού συμφώνησαν σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v