Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan, Morgan Stanley εξετάζουν «κεφαλαιακή ένεση» στη First Republic

Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να ενορχηστρώσει διάσωση της First Republic με τη βοήθεια μεγάλων τραπεζών. Κοντά σε συμφωνία για στήριξη με μεταφορά καταθέσεων $30 δισ. Πτώση 23% για τη μετοχή.

JP Morgan, Morgan Stanley εξετάζουν «κεφαλαιακή ένεση» στη First Republic

Η JP Morgan, η Morgan Stanley και διάφορες άλλες μεγάλες τράπεζες συζητούν ένα πιθανό ντιλ με τη First Republic που θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια ευμεγέθη κεφαλαιακή ένεση για τη στήριξη της περιφερειακής τράπεζας, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στη WSJ. 

Η First Republic εξετάζει διάφορες εναλλακτικές μεταξύ των οποίων μια αύξηση κεφαλαίου η οποία θα μπορούσε να λάβει διάφορες μορφές, σημείωσαν οι πηγές. 

Η κατάσταση είναι ρευστή και ακόμα δεν είναι βέβαιο αν θα υπάρξει συμφωνία και ποια μορφή θα έχει.
Οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» από τις ρυθμιστικές αρχές.

Αν υπάρξει συμφωνία, τότε μπορεί να τεθεί σε ισχύ τις ερχόμενες ημέρες, σημείωσαν οι πηγές.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να ενορχηστρώσει διάσωση της First Republic με τη βοήθεια των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ. Στις συζητήσεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι JP Morgan, Citigroup, Bank of America και Morgan Stanley. Όπως ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg, τράπεζες και κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία για τη μεταφορά καταθέσεων περίπου 30 δισ. δολαρίων στην First Republic. 

Η μετοχή της First Republic υποχωρεί την Πέμπτη 23% στα 23,9 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό χαμηλό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v