Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

El Erian: Μετοχές και ομόλογα μπορεί να πιεστούν τη Δευτέρα

Ανήσυχοι οι επενδυτές παρά την ανακοίνωση του σχεδίου διάσωσης της Credit Suisse.

El Erian: Μετοχές και ομόλογα μπορεί να πιεστούν τη Δευτέρα
O Μοχάμεντ Ελ Εριάν, πρόεδρος του Queens’ College στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ και σύμβουλος των Allianz και Gramercy

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ντιλ διάσωσης της Credit Suisse με τις πρώτες αντιδράσεις, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστές όλες οι λεπτομέρειες να δείχνουν ότι «τίποτα δεν τελείωσε» για τις αγορές.

Μια αντίδραση έρχεται από τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο της Allianz Mohamed El-Erian που εστίασε στην απόφαση να λάβει η UBS μια πιστωτική γραμμή 100 δισ. δολαρίων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.

«Μετοχές και ομόλογα μπορεί να βρεθούν υπό πίεση αύριο ΑΝ -και αυτό είναι ένα μεγάλο ΑΝ καθώς αναλυτικές πληροφορίες δεν υπάρχουν ακόμα- η δημόσια στήριξη στη συναλλαγή για την Credit Suisse περιοριστεί σε μια πιστοληπτική διευκόλυνση 100 δισ. δολαρίων.

 

Οι traders προετοιμάζονται για περισσότερη αστάθεια. Το Bloomberg μίλησε με τον John Plassard, ειδικό στις επενδύσεις στην Mirabaud, ο οποίος είπε ότι η συμφωνία είναι μια «ανακούφιση» για την Ελβετία και την Ευρώπη.

«Τώρα, λύθηκε το θέμα της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα; Σαφώς όχι. Δεν μπορεί κανείς να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη από τη μια μέρα στην άλλη σε αυτόν τον τομέα, απλά δεν είναι δυνατό. Περιμένω να δω στο άνοιγμα ότι είδαμε την Πέμπτη και την Παρασκευή. Πρώτα άνοδος των τραπεζικών μετοχών και μετά πτώση γιατί απλά χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η κρίση ήρθε από τις ΗΠΑ, δεν προκλήθηκε από την Credit Suisse».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v