Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και πέντε κεντρικές τράπεζες ενισχύουν τη ρευστότητα σε δολάρια

Ανακοινώθηκε συντονισμένη κίνηση από δυτικές κεντρικές τράπεζες, για να διευκολύνουν τη ροή δολαρίων ΗΠΑ μέσα από συναλλαγές σε swaps.

Fed και πέντε κεντρικές τράπεζες ενισχύουν τη ρευστότητα σε δολάρια

Η Federal Reserve και πέντε άλλες κεντρικές τράπεζες ανακοίνωσαν συντονισμένη δράση για την ενίσχυση της ρευστότητας μέσα από τις συμφωνίες swap για δολάρια ΗΠΑ, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Fed ανακοίνωσε την κίνηση με την Τράπεζα του Καναδά, την Τράπεζα της Αγγλίας, την Τράπεζα της Ιαπωνίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας σε μια κοινή δήλωση, σημειώνοντας ότι η δράση είχε σχεδιαστεί για να «ενισχύσει την παροχή ρευστότητας μέσω της ισχύουσας γραμμής swap για δολάρια ΗΠΑ».

«Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των swap στην παροχή χρηματοδότησης σε δολάρια ΗΠΑ, οι κεντρικές τράπεζες που προσφέρουν επί του παρόντος πράξεις σε δολάρια ΗΠΑ συμφώνησαν να αυξήσουν τη συχνότητα των πράξεων λήξης 7 ημερών από εβδομαδιαία σε καθημερινή», ανέφερε η δήλωση.

Η Fed είπε ότι οι καθημερινές πράξεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v