Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 2.000 δολάρια η ουγγιά ανέβηκε ο χρυσός

Καταφύγια ψάχνουν οι επενδυτές εν μέσω τραπεζικών κρίσεων. Η τελευταία φορά που βρέθηκε το πολύτιμο μέταλλο πάνω από το ψυχολογικά σημαντικό όριο των 2.000 δολαρίων ήταν στις 10 Μαρτίου 2022.

Πάνω από τις 2.000 δολάρια η ουγγιά ανέβηκε ο χρυσός

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, αφού οι τραπεζικές κρίσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη προκάλεσαν την επιστροφή στις αγορές «καταφυγίων».

Ο χρυσός πέτυχε κέρδη 6,5% την περασμένη εβδομάδα στη μεγαλύτερη άνοδό του από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την Credit Suisse και της κατάρρευσης περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ.

Εχασε ορισμένα από αυτά τα κέρδη νωρίς σήμερα, μετά την ανακοίνωση ότι η UBS Group είχε συμφωνήσει να αγοράσει την Credit Suisse σε μια συμφωνία με μεσολάβηση της κυβέρνησης, αλλά στη συνέχεια άρχισε την άνοδο.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.000,37 δολάρια η ουγγιά στις 3:23 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Η τελευταία φορά που βρέθηκε πάνω από το ψυχολογικά σημαντικό όριο των 2.000 δολαρίων ήταν στις 10 Μαρτίου 2022 θυμίζει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v