Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλιάζουν τα τραπεζικά ομόλογα AT1 στην Ευρώπη

Ισχυρές πιέσεις στους τίτλους κολοσσών όπως Deutsche Bank, HSBC, UBS και BNP Paribas, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά μετατρέψιμων ομολόγων κλυδωνίζεται μετά τη διαγραφή τίτλων 16 δισ. φράγκων στο πλαίσιο της διάσωσης της Credit Suisse.

Βουλιάζουν τα τραπεζικά ομόλογα AT1 στην Ευρώπη

Μεγάλη βουτιά καταγράφουν οι τιμές των ομολόγων Additional Tier 1 (AT1) των ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά την ακύρωση των εν λόγω τίτλων της Credit Suisse στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς της από την UBS, προκαλώντας ανησυχίες για τον ευρύτερο τραπεζικό τομέα.

Η Credit Suisse την Κυριακή δήλωσε ότι το χρέος της AT1 αξίας 16 δισ. ελβετικών φράγκων θα μειωθεί στο μηδέν κατόπιν εντολής της ελβετικής ρυθμιστικής αρχής ως μέρος της συγχώνευσής της με την UBS, σε μια απόφαση που εξέπληξε τους ομολογιούχους και δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με ασφάλεια της επένδυσης σε τέτοιου είδους χρέη που εκδίδονται από άλλες τράπεζες.

Οι τιμές για ομόλογα AT1 των μεγάλων ευρωτραπεζών όπως η Deutsche Bank, η HSBC, η UBS και η BNP Paribas υποχωρούν κατά 10-12 σεντς τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters. 

Τα ομόλογα AT1 - επίσης γνωστά ως "contingent convertibles" ή "CoCo", είναι τίτλοι μειωμένης εξασφάλισης και μετατρέπονται σε ίδια κεφάλαια ή διαγράφονται εάν το επίπεδο κεφαλαίου μιας τράπεζας πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, ανάλογα με τους όρους της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v