Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα $1 δισ. για τους Σαουδάραβες μεγαλομετόχους της Credit Suisse

Η τράπεζα με έδρα το Ριάντ κατέχει περίπου το 10% της Credit Suisse, έχοντας επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο, με 3,82 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή. Ωστόσο, η UBS καταβάλλει στους μετόχους της Credit Suisse 0,76 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.

Χτύπημα $1 δισ. για τους Σαουδάραβες μεγαλομετόχους της Credit Suisse

Μεγάλες απώλειες καταγράφει ο μεγαλομέτοχος της Credit Suisse, η Eθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη για την εξαγορά της από τη UBS έναντι 3,2 δισ. δολαρίων.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η Eθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα ότι έχει δεχθεί χτύπημα, με απώλεια περίπου 80% στην επένδυσή της.

Η τράπεζα με έδρα το Ριάντ κατέχει περίπου το 10% της Credit Suisse, έχοντας επενδύσει 1,4 δισ. ελβετικά φράγκα (1,5 δισ. δολάρια) στην ελβετική τράπεζα τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς, με 3,82 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας διάσωσης, η UBS καταβάλλει στους μετόχους της Credit Suisse 0,76 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.

Η σημαντική έκπτωση έρχεται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να στηρίξουν το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Ο αγώνας για τη διάσωση ακολουθεί τις ταραχώδεις εβδομάδες που είδαν την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της τράπεζας First Republic με έδρα τις ΗΠΑ, καθώς και σημαντικές πτώσεις των τιμών των μετοχών σε όλο τον τραπεζικό τομέα διεθνώς.

Οι μετοχές της UBS, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, υποχωρούν 10,5%, ενώ ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας της Ευρώπης είναι περίπου 4% χαμηλότερος. Η Credit Suisse κατρακυλά κατά 60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v