Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομο μήνα αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η άνοδος του Φεβρουαρίου ήταν ιδιαίτερα έντονη στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, όπου ενισχύθηκαν 26% και 19%, αντίστοιχα. Οι ταξινομήσεις στη Γερμανία σημείωσαν άνοδο 2,8%, ανακάμπτοντας από την πτώση του Ιανουαρίου.

Εβδομο μήνα αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Για έβδομο διαδοχικό μήνα αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με τη βοήθεια της ισχυρής ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία και τη βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις κινήθηκαν ανοδικά κατά 12% τον Φεβρουάριο σε 902.775 οχήματα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 34%, περισσότερο από κάθε άλλο τύπο συστήματος κίνησης.

Οι ελλείψεις τσιπ και άλλων εξαρτημάτων γίνονται όλο και λιγότερο πρόβλημα, αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα logistics. Τα βιβλία παραγγελιών παραμένουν γεμάτα προς το παρόν, αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξες για τις προοπτικές, έδειξε έρευνα Γερμανών κατασκευαστών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Τα κέρδη του περασμένου μήνα ήταν ιδιαίτερα έντονα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 26% και 19%, αντίστοιχα. Οι ταξινομήσεις στη Γερμανία ενισχύθηκαν κατά 2,8%, ανακάμπτοντας από την πτώση του Ιανουαρίου.

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα ήταν πάνω από το 12% των ταξινομήσεων τον περασμένο μήνα, από 9,7% ένα χρόνο πριν. Ενώ το Model Y της Tesla ήταν το ηλεκτρικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις πέρυσι, η Volkswagen και η Stellantis ετοιμάζονται να παρουσιάσουν αρκετά μοντέλα με μπαταρίες τους επόμενους μήνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v