Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσός αξίας 135,6 δισ. κρύβεται στα Θησαυροφυλάκια της Ρωσίας

Η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατείχε 74,9 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ ένα χρόνο πριν η ποσότητα ήταν 73,9 εκατομμύρια.

Χρυσός αξίας 135,6 δισ. κρύβεται στα Θησαυροφυλάκια της Ρωσίας

Γέμισε χρυσό η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, στην πρώτη χρονιά του πολέμου στην Ουκρανία. Η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατείχε 74,9 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού στα τέλη Φεβρουαρίου, ποσότητα αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αλλά αυξημένη από 73,9 εκατομμύρια πέρυσι. Την ίδια περίοδο, η αθροιστική αξία συναλλάγματος και χρυσού μειώθηκε στα 574 δισεκατομμύρια δολάρια από 617 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αξία του χρυσού που κατέχει, έφτανε τα 135,6 δισεκατομμύρια δολάρια στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.

Η αποκάλυψη έγινε καθώς η Ρωσία άρχισε σταδιακά να δημοσιεύει ορισμένους οικονομικούς δείκτες που σταμάτησε να γνωστοποιεί πέρυσι μετά τις κυρώσεις. Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός στον κόσμο και η κεντρική της τράπεζα συγκαταλέγεται εδώ και χρόνια μεταξύ των μεγαλύτερων αγοραστών παγκοσμίως.

Ωστόσο, ο χρυσός της Ρωσίας έχει αποκλειστεί από τις δυτικές αγορές, μετά τις σχετικές κυρώσεις τον Ιούνιο. Οι τοπικοί παραγωγοί, που προηγουμένως έστελναν το μεγαλύτερο μέρος του μετάλλου τους στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν να βρουν νέους πελάτες στην Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v