Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Υπερασπίζεται την απόφαση για διαγραφή ομολόγων ΑΤ1 η αρμόδια αρχή

«Τα AT1 που εκδόθηκαν από την τράπεζα προβλέπουν βάσει σύμβασης ότι θα διαγραφούν πλήρως σε ένα "γεγονός βιωσιμότητας", ιδίως εάν χορηγηθεί έκτακτη κρατική στήριξη», σημειώνει η FINMA.

Credit Suisse: Υπερασπίζεται την απόφαση για διαγραφή ομολόγων ΑΤ1 η αρμόδια αρχή

Η ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA υπερασπίστηκε σήμερα την απόφασή της να δώσει οδηγίες στην Credit Suisse να διαγράψει τα ομόλογά της AT1 -ένα αμφιλεγόμενο μέρος της έκτακτης πώλησης της τράπεζας στην UBS-, λέγοντας ότι ήταν ένα «γεγονός βιωσιμότητας» (σ.σ. viability event).

Οπως μεταδίδει το CNBC, η ρυθμιστική αρχή είπε ότι το δάνειο που έλαβε η Credit Suisse από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας την περασμένη εβδομάδα σήμαινε ότι πληρούνταν οι προϋποθέσεις για απομείωση.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων από την πώληση της Credit Suisse Group ήταν οι επενδυτές στα πιο επικίνδυνα ομόλογα της εταιρείας, γνωστά ως AT1, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτοί οι επενδυτές χάνουν όλα τα χρήματά τους.

«Τα AT1 που εκδόθηκαν από την Credit Suisse προβλέπουν βάσει σύμβασης ότι θα διαγραφούν πλήρως σε ένα "γεγονός βιωσιμότητας", ιδίως εάν χορηγηθεί έκτακτη κρατική στήριξη», σημειώνει η FINMA.

«Καθώς η Credit Suisse έλαβε έκτακτα δάνεια ρευστότητας με εξασφάλιση ομοσπονδιακής εγγύησης αθέτησης υποχρεώσεων στις 19 Μαρτίου 2023, αυτοί οι συμβατικοί όροι πληρούνταν για τα AT1 που εκδόθηκαν από την τράπεζα», προσθέτει.

Αφότου η τιμή της μετοχής της έπεσε σε ιστορικό χαμηλό την περασμένη εβδομάδα, η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι είχε εξασφαλίσει δάνειο ύψους έως και 50 δισ. ελβετικών φράγκων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v