Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3% ανήλθαν τα επιτόκια στη Νορβηγία, πιθανές κι άλλες αυξήσεις

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι πιθανότατα θα τα αυξήσει ξανά τον Μάιο και επίσης μετά, για να τα φτάσει στο 3,5% μέχρι το καλοκαίρι.

Στο 3% ανήλθαν τα επιτόκια στη Νορβηγία, πιθανές κι άλλες αυξήσεις

Κατά 25 μονάδες βάσης αύξησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, στο 3,0%, με στόχο να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Οπως μεταδίδει το Reuters, δήλωσε ότι πιθανότατα θα τα αυξήσει ξανά τον Μάιο και επίσης μετά, για να τα φτάσει στο 3,5% μέχρι το καλοκαίρι.

Από τους 26 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, οι 25 είχαν προβλέψει αύξηση 25 μ.β. ενώ ένας είχε στοιχηματίσει σε αύξηση 50 μ.β. Η δημοσκόπηση είχε προβλέψει ότι τα επιτόκια θα κορυφωθούν στο 3,25%.

«Υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα για τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις, αλλά εάν οι εξελίξεις εξελιχθούν όπως αναμένουμε τώρα, το επιτόκιο πολιτικής θα αυξηθεί περαιτέρω τον Μάιο», δήλωσε η επικεφαλής της Norges Bank, Ida Wolden Bache.

«Η πρόβλεψη των επιτοκίων πολιτικής έχει αναθεωρηθεί σε σχέση με την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής του Δεκεμβρίου και δείχνει αύξηση τους στο περίπου 3,5% το καλοκαίρι», ανέφερε η τράπεζα.

Το νορβηγικό νόμισμα, η κορώνα, σημείωσε για λίγο ράλι στις 11,25 κορώνες ανά ευρώ, αλλά αργότερα υποχώρησε και πάλι στις 11,29.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v