Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ: Σε χαμηλό 3 εβδομάδων οι νέοι άνεργοι

Εγιναν 191.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα, έναντι πρόβλεψης για 198.000.

Ισχυρή η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ: Σε χαμηλό 3 εβδομάδων οι νέοι άνεργοι

Κατά 1.000 λιγότερες ήταν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Οι νέοι άνεργοι ήταν 191.000 -πρόκειται για χαμηλό τριών εβδομάδων- έναντι πρόβλεψης αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal για 198.000.

Ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για επιδόματα ανεργίας είναι ένα από τα καλύτερα βαρόμετρα για το εάν η οικονομία βελτιώνεται ή χειροτερεύει. Οι νέες αιτήσεις ανεργίας παραμένουν κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Οπως σημειώνει το MarketWatch, τα επιδόματα ανεργίας είναι ένας από τους πρώτους δείκτες που εκπέμπουν σήματα κινδύνου, όταν οι ΗΠΑ οδεύουν προς την ύφεση. Εξακολουθεί να μην αναβοσβήνει κόκκινο ή ακόμα και κίτρινο, καθώς η οικονομία δέχεται μεγαλύτερη πίεση.

Η Federal Reserve, για παράδειγμα, μόλις αύξησε τα επιτόκια σε υψηλό σχεδόν 16 ετών. Και η πτώχευση της Silicon Valley Bank έχει ασκήσει μεγάλη πίεση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Και οι δύο αυτές ενέργειες αναμένεται να περιορίσουν την οικονομία τους επόμενους μήνες, όπως και τις προσλήψεις και ενδεχομένως να αυξήσουν το χαμηλό ποσοστό ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v