Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο της Hindenburg η Block, βουτιά 18% στη μετοχή

Η εταιρεία που γονάτισε τον ινδικό όμιλο Adani βρήκε νέο στόχο. Υποστηρίζει ότι η εταιρεία πληρωμών υπερεκτίμησε τον αριθμό των πελατών που δήλωνε ότι διαθέτει.

Στο στόχαστρο της Hindenburg η Block, βουτιά 18% στη μετοχή

Η Hindenburg Research δήλωσε σήμερα ότι πήρε θέσεις short στην Block Inc, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία πληρωμών υπό την ηγεσία του Jack Dorsey υπερεκτίμησε τον αριθμό των χρηστών της και υποτίμησε το κόστος απόκτησης πελατών. Σημειώνει δε ότι κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από 2ετή έρευνα. Οι μετοχές της Block υποχώρησαν 18% στις προσυνεδριακές συναλλαγές μετά την έκθεση.

Η Block δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Hindenburg βρίσκεται πίσω από τη βουτιά ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέστη ο ινδικός όμιλος Adani. Σε ό,τι αφορά την Block υποστηρίζει ότι οι πρώην υπάλληλοί της υπολόγισαν ότι το 40%-75% των λογαριασμών που εξέτασαν ήταν ψεύτικοι, εμπλεκόμενοι σε απάτη ή πρόσθετοι λογαριασμοί δεμένοι με ένα μόνο άτομο. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς.

Μετοχές που αντιστοιχούν σε περίπου το 5,2% του free float της Block ήταν σε θέση short στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της Ortex.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v