Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UniCredit: Αποπληρώνει ομόλογο ΑΤ1 «το συντομότερο δυνατόν»

Ζήτησε εξουσιοδότηση της ΕΚΤ για να προχωρήσει στην αποπληρωμή €1,25 δισ. τον Ιούνιο, με την πρώτη ευκαιρία ανάκλησης και σε μια επίδειξη αφθονίας κεφαλαίων, «για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».

UniCredit: Αποπληρώνει ομόλογο ΑΤ1 «το συντομότερο δυνατόν»

Η UniCredit προτίθεται να αποπληρώσει ένα αέναο ομόλογο Addtional Tier I (perpetual) «το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει το Reuters επικαλούμενο σχετική πηγή, σε μια κίνηση του τραπεζικού ομίλου που θέλει να δείξει ότι διαθέτει άφθονα κεφάλαια, διατηρώντας παράλληλα υπό έλεγχο το κόστος χρηματοδότησης καθώς οι αγορές κλονίζονται από την τρέχουσα κρίση εμπιστοσύνης.

Η UniCredit πρόσφατα ζήτησε εξουσιοδότηση από τις εποπτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να αποπληρώσει στις 3 Ιουνίου, στην πρώτη ευκαιρία ανάκλησής του, ένα ομόλογο 6,625% χωρίς ημερομηνία λήξης, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, είπε η πηγή.

Η UniCredit έχει διατυπώσει την πρόθεσή της να αποπληρώσει το ομόλογο και θα λάβει την τελική απόφασή της έως τις αρχές Μαΐου.

Εποπτική πηγή είπε στο Reuters ότι η εξαγορά ομολόγων AT1 είναι ένας καλός τρόπος για μια τράπεζα να ενσταλάξει εμπιστοσύνη στις αγορές, εφόσον έχει αρκετά κεφάλαια, όπως κάνει UniCredit.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v