Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίπληξη Κίνας στην Deloitte και πιο σκληροί κανόνες

Μετά την τρίμηνη αναστολή λειτουργίας και την επιβολή ποινής €28,7 εκατ. στην ελεγκτική εταιρεία, η Κίνα ανακοινώνει σκλήρυνση των κανονισμών αλλά και δίκαιη μεταχείριση των ανταγωνιστών. «Η Deloitte θα διορθώσει τα λάθη της». 

Επίπληξη Κίνας στην Deloitte και πιο σκληροί κανόνες

Η Κίνα θα αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για τον τομέα των ορκωτών λογιστών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Zhu Zhongming, επισκεπτόμενος την παγκόσμια πρόεδρο της Deloitte Sharon Thorne, μετά την επιβολή προστίμου ρεκόρ στην εταιρεία.

Το υπουργείο ανακοίνωσε στις 17 Μαρτίου ότι ανέστειλε για τρεις μήνες τις εργασίες του γραφείου της Deloitte Touche Tohmatsu στο Πεκίνο και επέβαλε πρόστιμο 212 εκατ. γιουάν (28,7 εκατ. ευρώ) για σφάλματα στο ελεγκτικό έργο του διαχειριστή επισφαλών χρεών China Huarong Asset.

Ο Zhu ζήτησε από την Deloitte να πάρει ένα μάθημα από την τιμωρία, να διορθώσει τα λάθη και να βελτιώσει την ποιότητα του ελέγχου της, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που μεταδίδει το Bloomberg. Πρόσθεσε ότι η Κίνα υποστηρίζει τη νόμιμη λειτουργία της Deloitte και άλλων διεθνών λογιστικών εταιρειών στη χώρα, καθώς και την ίση μεταχείρισή τους έναντι των εγχώριων λογιστών.

Η Thorne διαμήνυσε στον Zhu ότι η Deloitte θα συντάξει ένα σχέδιο για τη διόρθωση λαθών και τη βελτίωση της ποιότητας του ελέγχου της, δηλώνοντας την προθυμία της να συνεχίσει να συνεισφέρει στην «υψηλής ποιότητας» οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, σύμφωνα με τη δήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v