Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αποπέμπει τον υπουργό Αμυνας

Ο Γκαλάντ έχει πάρει θέση ενάντια στο αμφισβητούμενο, κατά πολλούς αντιδημοκρατικό σχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος, και κυρίως ενάντια στον τρόπο με το οποίο το προωθεί ο πρωθυπουργός. Νέες διαδηλώσεις.

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αποπέμπει τον υπουργό Αμυνας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ», ανέφερε η σύντομη ανακοίνωση.

Ο Γκαλάντ πήρε θέση ενάντια στο αμφισβητούμενο, για πολλούς αντιδημοκρατικό σχέδιο για την αναμόρφωση του ισραηλινού δικαστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Η αποπομπή του υπουργού Άμυνας γίνεται την επομένη της ομιλίας του, κατά την οποία ζήτησε να υπάρξει παύση ενός μήνα στη διαδικασία της δικαστικής μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι φοβάται πως η συνέχιση της διχόνοιας ανάμεσα στους πολίτες για το θέμα θα δημιουργήσει «πραγματική απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ». Ο Γκαλάντ ζήτησε επίσης να σταματήσουν οι διαδηλώσεις και υπογράμμισε ότι «οι μεγάλες αλλαγές σε εθνικό επίπεδο πρέπει να γίνονται μέσω της διαβούλευσης και του διαλόγου».

Ο γενικός πρόξενος του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.

«Δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω να εκπροσωπώ αυτήν την κυβέρνηση», έγραψε στο Twitter ο Ασάφ Ζαμίρ. «Πιστεύω ότι είναι καθήκον μου να διασφαλίσω ότι το Ισραήλ παραμένει φάρος δημοκρατίας και ελευθερίας στον κόσμο».

Χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στον δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποπομπή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v