Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 10% κινεζικού πετρελαϊκού ομίλου απέκτησε η Aramco

Συμφώνησε να αποκτήσει συμμετοχή στη Rongsheng Petrochemical έναντι 3,6 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που θα διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στην Κίνα.

Το 10% κινεζικού πετρελαϊκού ομίλου απέκτησε η Aramco

Η Aramco, μια από τις κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο, υπέγραψε για την εξαγορά του 10% στην κινεζική Rongsheng Petrochemical έναντι 3,6 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που θα διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στην Κίνα.

Μέσω της στρατηγικής συμφωνίας, η Aramco θα προμήθευε 480.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) αραβικού αργού πετρελαίου στη θυγατρική της Rongsheng, Zhejiang Petroleum and Chemical Co. (ZPC), στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας. 

Μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων, η Rongsheng κατέχει 51% μετοχικό μερίδιο στη ZPC, η οποία με τη σειρά της κατέχει και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο συγκρότημα διύλισης και χημικών στην Κίνα, με ικανότητα επεξεργασίας 800.000 bpd αργού πετρελαίου και παραγωγής 4,2 εκατομμυρίων μετρικών τόνων αιθυλενίου ετησίως.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τη γνωστοποίηση στις 26 Μαρτίου ότι η κοινοπραξία Huajin Aramco Petrochemical Company (HAPCO) σχεδίαζε να ξεκινήσει την κατασκευή ενός μεγάλου ολοκληρωμένου συγκροτήματος διυλιστηρίων και πετροχημικών στη βορειοανατολική Κίνα, το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Η Aramco, η οποία έχει ποσοστό 30%, θα προμηθεύει έως και 210.000 bpd πρώτης ύλης αργού πετρελαίου στο συγκρότημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v