Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφτασαν στην Ουκρανία 18 γερμανικά Leopard 2

Εκτός από τα 18 κύρια άρματα μάχης, 40 τεθωρακισμένα Marder βρίσκονται ήδη στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Πλαισιώνονται από τρία άρματα που έστειλε η Πορτογαλία.

Εφτασαν στην Ουκρανία 18 γερμανικά Leopard 2

Τα 18 άρματα μάχης Leopard 2 που υποσχέθηκε να στείλει η Γερμανία έφτασαν στην Ουκρανία, δήλωσε πηγή ασφαλείας τη Δευτέρα, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

Η Γερμανία συμφώνησε τον Ιανουάριο να προμηθεύσει τα τανκς, τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στο οπλοστάσιο της Δύσης, ξεπερνώντας τους προηγούμενους ενδοιασμούς. Εκτός από τα 18 κύρια άρματα μάχης, 40 γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder και δύο τεθωρακισμένα οχήματα ειδικών χρήσεων έχουν επίσης φτάσει στην Ουκρανία, είπε η πηγή, σύμφωνα με το Reuters.

Ο γερμανικός στρατός εκπαίδευσε τα ουκρανικά πληρώματα αρμάτων μάχης καθώς και το προσωπικό που θα χειριστεί τα Marder για αρκετές εβδομάδες σε πεδία εκπαίδευσης στο Muenster και στο Bergen στη βόρεια Γερμανία.

Πέρα από τα γερμανικά οχήματα, τρία άρματα μάχης Leopard που δώρισε η Πορτογαλία βρίσκονται επίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την πηγή ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v