Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζελένσκι: Απομονωμένος ο Πούτιν, ούτε η Κίνα θα στηρίξει τη Ρωσία

Η ανακοίνωση του Πούτιν για μεταφορά πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, εγγύτερα σε έδαφος του ΝΑΤΟ αποδείκνυε ότι η επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στη Ρωσία δεν έχει πάει καλά, υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ζελένσκι: Απομονωμένος ο Πούτιν, ούτε η Κίνα θα στηρίξει τη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμιρ Πούτιν ήταν ένα απομονωμένο άτομο που είχε «χάσει τα πάντα» τον τελευταίο χρόνο του πολέμου.

«Δεν έχει συμμάχους», τονίζει ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι ήταν ξεκάθαρο πως ακόμη και η Κίνα δεν ήταν πλέον πρόθυμη να στηρίξει τη Ρωσία, μεταδίδει ο Guardian.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ουκρανός πρόεδρος ισχυρίστηκε πως η ανακοίνωση του Πούτιν για μεταφορά πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, εγγύτερα σε έδαφος του ΝΑΤΟ αποδείκνυε ότι η επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη Σι Τζιπίνγκ στη Ρωσία δεν έχει πάει καλά.

Ωστόσο παρά τις πυρηνικές προκλήσεις του Ρώσου προέδρου και ορισμένες από τις σκληρές ρητορικές που χρησιμοποιούν σύμμαχοί του, όπως ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Ζελένσκι είπε στο AP ότι δεν πιστεύει πως η ρωσική ηγεσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνική βόμβα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v