Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολιτική αστάθεια ρίχνει 30% τον τζίρο στο τουρκικό χρηματιστήριο

Η αβεβαιότητα για τις εκλογές του Μαΐου κάνει τους επενδυτές επιφυλακτικούς. Ο δείκτης Borsa 100 βρίσκεται σε πορεία για το χειρότερο τρίμηνο από την πανδημία κορωνοϊού, έχει χάσει 8% τον Μάρτιο.

Πολιτική αστάθεια ρίχνει 30% τον τζίρο στο τουρκικό χρηματιστήριο

Κατά 30% περίπου έχει μειωθεί ο όγκος συναλλαγών στο τουρκικό χρηματιστήριο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λόγω αβεβαιότητας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαΐου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο μέσος ημερήσιος όγκος υποχώρησε στα 3,2 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τον μέσο όρο εξαμήνου ύψους 4,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία από το χρηματιστήριο της χώρας.

Ο δείκτης Borsa Istanbul 100 έχει υποχωρήσει πάνω από 8% τον Μάρτιο, βάζοντάς τον σε πορεία για το χειρότερο τρίμηνο από την έναρξη της πανδημίας πριν από τρία χρόνια.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει μια ενωμένη αντιπολίτευση που σκοπεύει να ανατρέψει τις αμφιλεγόμενες δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές του. Η αβεβαιότητα κάνει τους traders επιφυλακτικούς, σύμφωνα με την Tuna Cetinkaya, στέλεχος της χρηματιστηριακής Info Yatirim.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης έχει κλείσει αρνητικά στις 14 από τις 21 συνεδριάσεις αυτού του μήνα, παρά το γεγονός ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουρκίας υποστηρίζει τις μετοχές με ένα νέο, εσωτερικό μηχανισμό, που δημιουργήθηκε για να περιορίσει τις επιπτώσεις της αγοράς από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v