Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο πιθανοί μνηστήρες για την αυστριακή τράπεζα Raiffeisen

Συζητά με δύο αγοραστές για την πώληση του ρωσικού τραπεζικού σκέλους της. Είναι η μεγαλύτερη δυτική τράπεζα που έχει μείνει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία.

Δύο πιθανοί μνηστήρες για την αυστριακή τράπεζα Raiffeisen

Η τράπεζα Raiffeisen της Αυστρίας βρίσκεται σε συνομιλίες με δύο πιθανούς αγοραστές για την πώληση του ρωσικού τραπεζικού σκέλους της -είναι η μεγαλύτερη δυτική τράπεζα που έχει μείνει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία.

Η Raiffeisen -της οποίας ο ρωσικός βραχίονας διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία λίγο κάτω από 27 δισ. ευρώ- έχει δεχθεί αυξανόμενη πίεση από ρυθμιστικές αρχές και δυτικές κυβερνήσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με το καθεστώς των δραστηριοτήτων της στη χώρα, το οποίο έχει αυξηθεί από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία τον περσινό Φεβρουάριο.

Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Raiffeisen σήμερα Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος Johann Strobl είπε ότι η τράπεζα «προχωρά σε πιθανές συναλλαγές και ότι η διοίκηση της τράπεζας αναγνωρίζει την επείγουσα ανάγκη για δράση που δημιούργησε ο πόλεμος».

Ανώτερο στέλεχος της Raiffeisen είπε στους Financial Times ότι η τράπεζα είχε περιορίσει τις συζητήσεις σε δύο «βιώσιμους» πλειοδότες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v