Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ληγμένα τρόφιμα τρώνε οι Βρετανοί, δεν αγοράζουν τα φάρμακά τους

Το 25% των νέων που παίρνουν φάρμακα με ιατρική συνταγή καταναλώνουν λιγότερα, για να μειώσουν τα έξοδά τους. Πάνω από το 20% όλων των Βρετανών τρώνε προϊόντα που έχουν λήξει, για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ληγμένα τρόφιμα τρώνε οι Βρετανοί, δεν αγοράζουν τα φάρμακά τους

Ολο και περισσότεροι Βρετανοί εξοικονομούν χρήματα τρώγοντας τρόφιμα που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους ενώ παίρνουν λιγότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα μετά από έναν χειμώνα με διψήφιο πληθωρισμό.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το 25% των νέων που παίρνουν φάρμακα με ιατρική συνταγή καταναλώνουν λιγότερα για να μειώσουν τις δαπάνες τους και πάνω από το 20% όλων των Βρετανών τρώνε προϊόντα που έχουν λήξει, λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής συμπίεσης του βιοτικού επιπέδου, καθώς οι μισθοί δεν καταφέρνουν να συμβαδίσουν με τις αυξήσεις των τιμών. Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες τον Φεβρουάριο, παραμένοντας πάνω από το επίπεδο που περίμενε η Τράπεζα της Αγγλίας.

Η Στατιστική Υπηρεσία είπε ότι το 16% των ενηλίκων ταξινομήθηκε ως επισιτιστικά ανασφαλές, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγοράσουν αρκετά τρόφιμα για να ζήσουν μια υγιή ζωή. Οι άνθρωποι που έχουν συμπτώματα κατάθλιψης, είναι οικονομικά ανενεργοί, ή άνεργοι, ή ζουν στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αγγλίας, ήταν πιο πιθανό να βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι πιέσεις στις υπηρεσίες υγείας σταματούν τους ανθρώπους από το να αναζητούν θεραπεία. Το 20% των ενηλίκων ανέφερε ότι χρειαζόταν να δει τον γιατρό τους, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν, με πάνω από τους μισούς από αυτούς να αναφέρουν μεγάλους χρόνους αναμονής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v