Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορίστηκε αντιπρόεδρος των ΗΑΕ το αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι

Στη θέση τοποθετήθηκε από τον αδελφό του αρχηγό του κράτους. Ενας από τους πρώτους στη χώρα που επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, αποτολμώντας το 2008 να αποκτήσει τον βρετανικό σύλλογο έναντι 250 εκατ. δολ.

Διορίστηκε αντιπρόεδρος των ΗΑΕ το αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι

Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ορίστηκε ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, από τον αδελφό του και αρχηγό του κράτους της μικρής αραβικής χώρας, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

«Με την έγκριση του ομοσπονδιακού ανώτατου συμβουλίου, ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ λαμβάνει την απόφαση να διορίσει τον αδελφό του, Μανσούρ μπιν Ζάγιεντ, ως αντιπρόεδρο του κράτους», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι-όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιταλική ισοτσελίδα calcio e finanza- θα κατέχει αυτή τη θέση από κοινού με τον νυν αντιπρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ, ο οποίος είναι επίσης ηγεμόνας του εμιράτου του Ντουμπάι. Ο Σείχης Μανσούρ, ο οποίος αγόρασε την αγγλική ομάδα το 2008, γεννήθηκε στο Άμπου Ντάμπι το 1970, ένα χρόνο πριν ο πατέρας του ενώσει τα επτά εμιράτα σε μια χώρα.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 διηύθυνε τα κύρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Άμπου Ντάμπι, ακόμη και την ισχυρή εταιρεία Emirates International Oil Investment Company.

Ήταν επίσης ένας από τους πρώτους από τα ΗΑΕ που επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, αποτολμώντας το 2008 να αποκτήσει τη Μάντσεστερ Σίτι, έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v