Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λουκασένκο: Ρωσικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, αν χρειαστεί

Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας με κάθε απαραίτητο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, τόνισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας. Ισχυρίζεται ότι υπάρχουν σχέδια εισβολής στη χώρα του από τη γειτονική Πολωνία.

Λουκασένκο: Ρωσικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, αν χρειαστεί

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι έχει εντείνει τις συνομιλίες με τη Ρωσία για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη χώρα του, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν σχέδια εισβολής στη Λευκορωσία από τη γειτονική Πολωνία.

Eίπε ότι τα σχέδια της Μόσχας να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία θα βοηθούσαν στην «προστασία» της χώρας, η οποία, όπως σημείωσε, απειλείται από τη Δύση.

«Σας δίνω τον λόγο μου, δεν σας εξαπάτησα ποτέ. Ετοιμάζονται να εισβάλουν στη Λευκορωσία, να καταστρέψουν τη χώρα μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν φοβάται την πιθανότητα νέων δυτικών κυρώσεων κατά της χώρας του, λόγω της ανάπτυξης ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σε μια πολύωρη τηλεοπτική ομιλία του, ο Λουκασένκο είπε ότι το Μινσκ είναι έτοιμο να υπερασπιστεί την κυριαρχία του με κάθε απαραίτητο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών.

Είπε επίσης ότι η Λευκορωσία έχει αναπτύξει ειδικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της με την Ουκρανία, «για να αποτρέψει τις προκλήσεις».

«Εάν χρειαστεί, εγώ και ο Πούτιν μπορούμε να αποφασίσουμε να αναπτύξουμε στρατηγικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v