Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεσαν οι τιμές πετρελαίου και αερίου, φρέναραν τα κέρδη της BP

Ο βρετανικός ενεργειακός γίγαντας είχε καθαρά κέρδη 4,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο.

Επεσαν οι τιμές πετρελαίου και αερίου, φρέναραν τα κέρδη της BP

Η πετρελαϊκή BP ανακοίνωσε την Τρίτη πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου, αλλά χαμηλότερα από τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα που κατέγραψε το 2022, όταν οι τιμές των ορυκτών καυσίμων αυξήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο βρετανικός ενεργειακός γίγαντας είχε καθαρά κέρδη 4,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου επηρέασαν αρνητικά.

Ενα τρίμηνο πριν, το τελευταίο του 2022, είχε κέρδη 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο - το πρώτο του 2022 - είχε 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η BP θα παρουσίαζε κέρδη 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Οι μετοχές της μετοχής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έχουν ενισχυθεί κατά 12,5% μέχρι στιγμή φέτος.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου έρχονται μετά από ένα χρόνο τεράστιας κερδοφορίας για την Big Oil. Οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας έσπασαν προηγούμενα ετήσια ρεκόρ το 2022 κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ασταθούς τιμής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Από την πλευρά της, η BP σημείωσε ετήσια κέρδη 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, υπερδιπλασιάζοντας τα κέρδη που καταγράφηκαν το 2021. Το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ κερδών της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας ήταν 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v