Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές σε χρυσό και τεχνολογία εισηγείται η JP Morgan

Ενα «μακράς διάρκειας» στοίχημα εισηγούνται οι στρατηγικοί αναλυτές του οίκου βλέποντας τον κίνδυνο ύφεσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι εκτιμήσεις για τα ομόλογα.

Αγορές σε χρυσό και τεχνολογία εισηγείται η JP Morgan

Οι επενδυτές είναι πιθανό να ευνοήσουν τις μετοχές χρυσού και τεχνολογίας, καθώς αυτά τα στοιχήματα αναμένεται να παρέχουν ένα «μαξιλάρι» έναντι της πιθανότητας ύφεσης στις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της JPMorgan Chase & Co.

Το στοίχημα που ορίζεται ως «μακράς διάρκειας» εκφράζεται με σύσταση overweight σε χρυσό, μετοχές ανάπτυξης, όπως οι εταιρείες τεχνολογίας και νομίσματα (short στο δολάριο), περιγράφουν στρατηγικοί αναλυτές όπως ο Νικόλαος Πανιγκιρτζόγλου και η Μίκα Ίνκινεν σε ένα σημείωμα τους.

«Η τραπεζική κρίση των ΗΠΑ αύξησε τη ζήτηση για χρυσό ως υποκατάστατο για χαμηλότερα πραγματικά επιτόκια, καθώς και ως αντιστάθμιση έναντι ενός «καταστροφικού σεναρίου»», έγραψαν.

Η PMorgan σημειώνει ότι το θέμα της «μεγάλης διάρκειας» φαίνεται να έχει γίνει κοινή συνισταμένη τους τελευταίους μήνες. Ένα τέτοιο εμπόριο φαίνεται «σχετικά ελκυστικό», καθώς θα είχε περιορισμένο πτωτικό κίνδυνο σε ένα ήπιο σενάριο ύφεσης των ΗΠΑ, αλλά πολλά ανοδικά περιθώρια σε μια βαθύτερη ύφεση.

Άλλα βασικά σημεία από την έκθεση:

  • Πράγματι, το μερίδιο της τεχνολογίας στις παγκόσμιες μετοχές έχει αυξηθεί απότομα φέτος, πλησιάζοντας τα υψηλά του 2021, υπονοώντας ότι ο κόσμος στο σύνολό του έχει γίνει πιο «overweight» στην τεχνολογία. 
  • Οι θεσμικοί επενδυτές συρρέουν στο χρυσό, αλλά φαίνεται ότι οι μικροεπενδυτές ενίσχυσαν την έκθεση στο Bitcoin.
  • Στην πίστωση, οι επενδυτές πηγαίνουν σε εταιρικά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας. «Αυτό συμβαίνει επειδή τα υψηλής ποιότητας εταιρικά ομόλογα έχουν συνήθως μεγαλύτερη διάρκεια περίπου 7-8 ετών, περίπου διπλάσια από τα εταιρικά ομόλογα υψηλής απόδοσης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v