Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι είναι στο τιμόνι της UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse

«Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για την UBS, την Credit Suisse και ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο», δήλωσε ο Sergio Ermotti, ο οποίος επανήλθε ως διευθύνων σύμβουλος για να έχει την εποπτεία της συγχώνευσης.

Ποιοι είναι στο τιμόνι της UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Η UBS Group θα αντικαταστήσει τον οικονομικό της διευθυντή στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναμόρφωσης της ανώτατης διευθυντικής ομάδας της μετά την εξαγορά της Credit Suisse Group.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα επέλεξε τον Todd Tuckner ως οικονομικό διευθυντή, αντικαθιστώντας τη Sarah Youngwood, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη. Η UBS είπε επίσης ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse Ulrich Koerner θα γίνει μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της νέας κοινής οντότητας μόλις ολοκληρωθεί η έκτακτη εξαγορά της τράπεζας.

«Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για την UBS, την Credit Suisse και ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο», δήλωσε ο Sergio Ermotti, ο οποίος επανήλθε ως διευθύνων σύμβουλος για να έχει την εποπτεία της συγχώνευσης. «Μαζί θα εδραιώσουμε και θα εκπροσωπήσουμε το ελβετικό μοντέλο χρηματοδότησης σε όλο τον κόσμο, ένα μοντέλο που θα βασίζεται λιγότερο στην ανάληψη κινδύνων και θα στηρίζεται στη σταθερότητα και τις υπηρεσίες υψηλής επαφής».

Η UBS σκοπεύει να ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς της Credit Suise ύψους 3 δισεκατομμυρίων φράγκων το συντομότερο αυτόν τον μήνα.

Οι νέες τοποθετήσεις της UBS:

  • Ο Koerner θα γίνει μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UBS Group
  • Ο Tuckner θα γίνει CFO
  • Η Beatriz Martin Jimenez επικεφαλής του Non Core and Legacy και Πρόεδρος της Περιφέρειας EMEA
  • Η Michelle Bereaux διορίστηκε Υπεύθυνη Ομαδικής Ενσωμάτωσης
  • Ο Stefan Seiler διορίστηκε επικεφαλής του Ομίλου Ανθρώπινου Δυναμικού και Εταιρικών Υπηρεσιών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v