Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Οι αυξήσεις μισθών τροφοδοτούν τον πληθωρισμό

«Η ΕΚΤ πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική σε αυτούς τους πιθανούς κινδύνους», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Υπάρχει ακόμη πολλή αβεβαιότητα».

Λαγκάρντ: Οι αυξήσεις μισθών τροφοδοτούν τον πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να είναι «εξαιρετικά προσεκτική» σε παράγοντες που μπορεί να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον πληθωρισμό, όπως η αύξηση των μισθών, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη.

«(Η ΕΚΤ πρέπει) να είναι εξαιρετικά προσεκτική σε αυτούς τους πιθανούς κινδύνους... ιδίως σε σχέση με τις αυξήσεις των μισθών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε η Λαγκάρντ στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei και μεταδίδει το Reuters.

«Δεν έχουμε ύφεση στο βασικό σενάριο πρόβλεψής μας για το 2023 και είμαστε σε καλύτερη θέση από αυτή που φοβόμασταν πριν από έξι μήνες», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

«Εχουμε ακόμη πολλή αβεβαιότητα εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένου τι θα συμβεί στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και ορισμένες αναδυόμενες ενδείξεις αδυναμίας της ζήτησης για μεταποιημένα προϊόντα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v