Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαιώθηκε η Ryanair στην προσφυγή κατά της διάσωσης Lufthansa

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ακύρωσε την έγκριση της Κομισιόν, καθώς η αξιολόγησή της περιελάμβανε «αρκετά σφάλματα». Ηταν λάθος να θεωρηθεί ότι η Lufthansa «δεν μπόρεσε να λάβει χρηματοδότηση στις αγορές για το σύνολο των αναγκών της».

Δικαιώθηκε η Ryanair στην προσφυγή κατά της διάσωσης Lufthansa

Η Ryanair κέρδισε δικαστική προσφυγή για την ανατροπή της ρυθμιστικής έγκρισης για την ανακεφαλαιοποίηση της Lufthansa ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Οπως μεταδίδει το Βloomberg, το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ακύρωσε την Τετάρτη την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας ότι η αξιολόγησή της περιελάμβανε «αρκετά σφάλματα» και ότι ήταν λάθος να θεωρηθεί ότι η Lufthansa «δεν μπόρεσε να λάβει χρηματοδότηση στις αγορές για το σύνολο των αναγκών της».

Ο αντίκτυπος της απόφασης στη Lufthansa θα μπορούσε να είναι σχετικά περιορισμένος, καθώς έχει αποπληρώσει το πακέτο διάσωσης και η Γερμανία πούλησε το μερίδιό της - αποκομίζοντας κέρδη για τους φορολογούμενους, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Carsten Spohr. Η Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει αμέσως την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας ότι θα την εξετάσει πρώτα.

Συνολικά, η Lufthansa έλαβε περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ κρατικής βοήθειας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το μεγαλύτερο μέρος της από τη Γερμανία, η οποία απέκτησε μερίδιο 20% στον αερομεταφορέα, με συνεισφορές από την Ελβετία, την Αυστρία και το Βέλγιο.

Η Kομισιόν τον Ιούνιο του 2020 ενέκρινε τα μέτρα για τη Lufthansa, λέγοντας ότι ένα κυβερνητικό σχέδιο για την ανάληψη μεριδίου 20% στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης ήταν σε ευθυγράμμιση με τους κανόνες του μπλοκ για τις κρατικές ενισχύσεις και θα απέτρεπε την κατάρρευση της αεροπορικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v