Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη απαισιοδοξία στους επενδυτές δείχνει έρευνα της BofA

Το ράλι των διεθνών μετοχών έχει φρενάρει τον Μάιο. Οι επενδυτές ανησυχούν για τον επίμονο πληθωρισμό και τον αντίκτυπο στην ανάπτυξη από τα υψηλότερα επιτόκια για περισσότερο χρόνο.

Μεγάλη απαισιοδοξία στους επενδυτές δείχνει έρευνα της BofA

Η διάθεση των fund managers επιδεινώθηκε περαιτέρω τον Μάιο, με τους επενδυτές να συρρέουν σε μετρητά, εν μέσω ανησυχιών ότι διαφαίνεται ύφεση και πιστωτική κρίση, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Bank of America.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το κλίμα μεταξύ των διαχειριστών κεφαλαίων υποχώρησε στο πιο απαισιόδοξο σημείο φέτος, με το 65% των συμμετεχόντων στην έρευνα να αναμένει τώρα μια πιο αδύναμη οικονομία, έδειξε η δημοσκόπηση της BofA. Την ίδια στιγμή, σχεδόν τα δύο τρίτα των επενδυτών βλέπουν μια ήπια προσγείωση ως το πιο πιθανό σενάριο για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και αναμένουν μόνο μια μικρή συρρίκνωση στα κέρδη.

Ενώ τα επίπεδα μετρητών αυξήθηκαν στο 5,6% τον Μάιο, η έκθεση σε μετοχές ανήλθε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο φέτος, ενώ η κατανομή ομολόγων είναι πλέον η μεγαλύτερη από το 2009, σύμφωνα με την BofA. Σε μια «πτήση προς την ασφάλεια», το ποσοστό τοποθετήσεων σε μετοχές τεχνολογίας σημείωσε τη μεγαλύτερη δίμηνη άνοδο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και η θέση long στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες είναι πλέον το πιο busy trading.

Το ράλι των παγκόσμιων μετοχών έχει σταματήσει τον Μάιο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον επίμονο πληθωρισμό και τον αντίκτυπο στην ανάπτυξη από τα υψηλότερα επιτόκια για περισσότερο χρόνο. Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ συγκρατούν επίσης την όρεξη για ρίσκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v