Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Βεβαιότητα η ύφεση στις ΗΠΑ, αγοράστε treasuries

Η JPMorgan ευνοεί τα ομόλογα ως το απόλυτο αντιστάθμισμα έναντι της επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

JP Morgan: Βεβαιότητα η ύφεση στις ΗΠΑ, αγοράστε treasuries

H ύφεση στις ΗΠΑ είναι μια «εικονική βεβαιότητα» και η Federal Reserve ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια μέχρι το τρίτο τρίμηνο καθώς η ανάπτυξη χάνει τη δυναμική της, σύμφωνα με την JPMorgan Asset Management.

«Η αγορά έχει δίκιο να βλέπει μειώσεις», δήλωσε στο Bloomberg ο Seamus Mac Gorain, επικεφαλής στο τμήμα παγκόσμιων επιτοκίων. «Ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και θα χρειαστεί μια ύφεση για να τον επαναφέρει», είπε, προσθέτοντας ότι τα τραπεζικά δεινά στις ΗΠΑ «έχουν κάνει απλά μια ύφεση πιο πιθανή».

Ο Mac Gorain, ο οποίος ευνοεί τα αμερικανικά ομόλογα, τάσσεται με τους επενδυτές στα swaps που προβλέπουν ότι η Fed θα προχωρήσει σε στροφή πολιτικής ήδη από τον Σεπτέμβριο, για να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης. Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα αντιταχθεί σε αυτή την ιδέα, αυξάνοντας την προοπτική ότι τέτοια στοιχήματα μπορεί να εξελιχθούν αρνητικά, εάν οι αξιωματούχοι διατηρήσουν μια περιοριστική στάση για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Οι απόψεις του Mac Gorain διαφέρουν από τις απόψεις της Goldman Sachs και της Barclays, οι οποίες προειδοποιούν ότι η Fed θα είναι λιγότερο επιθετική στη μείωση των επιτοκίων φέτος από ό,τι προβλέπουν οι αγορές.

Η JPMorgan ευνοεί τα ομόλογα ως το απόλυτο αντιστάθμισμα έναντι της επιβράδυνσης και θεωρεί ότι οι αποδόσεις των 10 ετών θα υποχωρήσουν κάτω από το 2,5% σε περίπτωση βαθιάς ύφεσης. Η 10ετής απόδοση των ΗΠΑ βρέθηκε περίπου στο 3,52% την Τετάρτη, αφού ανέβηκε έως και 4,09% νωρίτερα φέτος.

«Τα ομόλογα εξακολουθούν να είναι η καλύτερη αγορά», δήλωσε ο Mac Gorain.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v