Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με $75 εκατ. κλείνει υπόθεση Επσταϊν η Deutsche Bank

Η γερμανική τράπεζα επέλεξε το κέρδος αντί να ακολουθήσει τον νόμο και ήξερε ότι θα κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια από τη διευκόλυνση της εμπορίας ανθρώπων από τον χρηματιστή, αναφέρεται στην ομαδική αγωγή.

Με $75 εκατ. κλείνει υπόθεση Επσταϊν η Deutsche Bank

Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει ομαδική αγωγή στην οποία υπήρχε ο ισχυρισμός ότι η τράπεζα είχε επωφεληθεί από trafficking, διατηρώντας τον Τζέφρι Έπσταϊν ως πελάτη.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, με το ψευδώνυμο Jane Doe, ανώνυμη γυναίκα, η οποία είπε ότι κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν, κατέθεσε για πρώτη φορά την ομαδική αγωγή κατά της Deutsche τον Νοέμβριο, αφού ένας νόμος της Νέας Υόρκης επέτρεψε οι αξιώσεις σεξουαλικής κακοποίησης όπου υπήρχε παραγραφή να συνεχιστούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ισχυρίστηκε ότι η γερμανική τράπεζα «επέλεξε το κέρδος αντί να ακολουθήσει τον νόμο» και ήξερε ότι «θα κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια από τη διευκόλυνση της εμπορίας ανθρώπων από τον Έπσταϊν».

Δεκάδες γυναίκες μπορούν τελικά να μοιραστούν την αποζημίωση -θα διανεμηθεί σε ποσά που καθορίζονται από έναν διαχειριστή που αξιολογεί μεμονωμένες αξιώσεις- ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Οι ενάγουσες θα μπορούσαν να λάβουν έως και 5 εκατομμύρια δολάρια η καθεμία, είπαν οι άνθρωποι.

Οι δικηγόροι των εναγόντων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το ποσό που καταβάλλει η Deutsche είναι «πιθανότατα ο μεγαλύτερος διακανονισμός εμπορίας ανθρώπων που αφορά τραπεζικό ίδρυμα στην ιστορία των ΗΠΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v