Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπάνα $1,3 δισ. από την ΕΕ στη Meta

Αιτία είναι η μεταφορά δεδομένων χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρόστιμο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ από τις Βρυξέλλες σε εταιρεία Big Tech.

Καμπάνα $1,3 δισ. από την ΕΕ στη Meta

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει πρόστιμο 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Meta Platforms, μητρική του Facebook, για τη μεταφορά δεδομένων χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε τη Δευτέρα η Wall Street Journal, επικαλούμενη άγνωστες πηγές με γνώση της κίνησης.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, είναι η μεγαλύτερη ποινή που θα επιβληθεί σε εταιρεία Big Tech στο μπλοκ για παραβιάσεις ιδιωτικότητας.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC), η οποία επιβλέπει τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), επέβαλε σήμερα Δευτέρα το πρόστιμο στη Meta, λέγοντας ότι το Facebook παραβίασε τους κανόνες που απαιτούν από τις πλατφόρμες να διασφαλίζουν ότι οι μεταφορές δεδομένων από την Ευρώπη στις ΗΠΑ έχουν τις κατάλληλες δικλίδες ασφαλείας.

Αντίθετα, το DPC διαπίστωσε ότι οι ροές δεδομένων από την ΕΕ προς τις ΗΠΑ της πλατφόρμας βασίζονταν σε συμβατικές ρήτρες που «δεν αντιμετωπίζουν τους κινδύνους για τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες» των χρηστών, παρά την προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που την καλύτερη προστασία των πληροφοριών των ατόμων από προγράμματα επιτήρησης των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της Meta Platforms Nick Clegg και η Chief Legal Officer Jennifer Newstead ανέφεραν σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι η εταιρεία θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v