Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πιο πλούσιος στον κόσμο έχασε $11 δισ. σε μία μόλις ημέρα

Τσάντες Louis Vuitton, σαμπάνιες Moët & Chandon και τουαλέτες Christian Dior είναι μερικές από τις μάρκες της LVMH. Πλήγμα για τον ιδρυτή της, ξεπούλημα για τις μετοχές πολυτελείας.

Ο πιο πλούσιος στον κόσμο έχασε $11 δισ. σε μία μόλις ημέρα

Ο Μπερνάρ Αρνό (φωτό), ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχασε 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του μέσα σε μία ημέρα, λόγω των ανησυχιών ότι μια πιο ήπια αμερικανική οικονομία θα μειώσει τη ζήτηση για είδη πολυτελείας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ιδρυτής της LVMH -οι μάρκες της οποίας περιλαμβάνουν τσάντες Louis Vuitton, σαμπάνιες Moët & Chandon και τουαλέτες Christian Dior- είχε δει την περιουσία του να ανηφορίζει το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς, καθώς οι τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών εταιρειών με είδη πολυτελείας αυξήθηκαν.

Την Τρίτη, έδωσε πίσω μερικά από αυτά τα κέρδη. Οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν 5% στο Παρίσι -η μεγαλύτερη πτώση σε περισσότερο από ένα χρόνο-, εν μέσω μιας ευρύτερης κατρακύλας που διέγραψε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία του ευρωπαϊκού τομέα πολυτελείας.

Ακόμη και με το ξεπούλημα, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος εξακολουθεί να έχει καθαρή περιουσία 191,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Έχει αυξηθεί κατά 29,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.

Η διαφορά μεταξύ της περιουσίας του Αρνό και του Ελον Μασκ της Tesla, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, έχει μειωθεί σε μόλις 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πτώση της Τρίτης ήρθε μετά από ένα εκρηκτικό ράλι στην τιμή της μετοχής της LVMH, η οποία εξακολουθεί να έχει άλμα 23% φέτος. Ο δείκτης MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods έχει σημειώσει άνοδο 27%.

Οι παρευρισκόμενοι σε ένα συνέδριο στο Παρίσι που διοργάνωσε η Morgan Stanley επισήμαναν μια «σχετικά πιο υποτονική» απόδοση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Edouard Aubin, αναλυτή στην επενδυτική τράπεζα.

Οι αναλυτές της Deutsche Bank, Matt Garland και Adam Cochrane, ανέφεραν σε ενημερωτικό σημείωμα ότι αναμένουν από τους επενδυτές να γίνουν πιο επιλεκτικοί όσον αφορά τις ευρωπαϊκές μετοχές πολυτελείας, λόγω ανησυχίας για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v