Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ζαλίζουν» οι απολαβές στη First Republic πριν την πτώχευση

Ένας τουλάχιστον τραπεζίτης της First Republic που δεν ήταν ανώτερο στέλεχος έλαβε πέρυσι μεγαλύτερη αμοιβή από αυτήν του CEO της JP Morgan.

«Ζαλίζουν» οι απολαβές στη First Republic πριν την πτώχευση

Η First Republic Bank πλήρωνε δεκάδες υπαλλήλους περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια ετησίως πριν από την κατάρρευσή της, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Ένας τουλάχιστον ανώνυμος υπάλληλος που δεν ήταν ανώτατο στέλεχος, έλαβε πάνω από 35 εκατ. δολάρια πέρυσι, ανέφεραν οι πηγές. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο και από αυτό που έλαβε πέρυσι το νέο αφεντικό της First Republic, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, μετά από 17 χρόνια στο τιμόνι της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Τα εντυπωσιακά νούμερα δείχνουν τον ρόλο που έπαιξαν τα κίνητρα στο ασυνήθιστο δανειακό πάρτι της First Republic. Αν και η τράπεζα ήταν ευρέως γνωστή για την προσφορά γενναιόδωρων αμοιβών στο προσωπικό, ορισμένοι από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της εξεπλάγησαν από τα στοιχεία που είδαν όταν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) παραχώρησε πρόσβαση στις οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας λίγες μέρες πριν την πτώχευσή της.

Το σύστημα κινήτρων της εταιρείας βοήθησε στην αύξηση των αμοιβών για τους υπαλλήλους κατά 310.000 δολάρια κατά μέσο όριο, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές καταθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v