Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαφόν στις τιμές βασικών τροφίμων επεξεργάζεται η Βρετανία

Συγκράτηση των τιμών από τα σούπερ μάρκετ ζητά ο Σούνακ, σύμφωνα με την Telegraph, με έμφαση σε ψωμί, γάλα και άλλα βασικά είδη διατροφής, καθώς η ακρίβεια τρέχει με διψήφια ποσοστά.

Πλαφόν στις τιμές βασικών τροφίμων επεξεργάζεται η Βρετανία

Σχέδια προκειμένου τα καταστήματα λιανικής να εφαρμόσουν ένα ανώτερο όριο τιμών σε βασικά είδη διατροφής, όπως το ψωμί και το γάλα, εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph», καθώς το κόστος αγοράς των βασικών αγαθών εξακολούθησε να αυξάνεται με διψήφια ποσοστά.

Ωστόσο, σε ερώτηση για τον έλεγχο των τιμών, ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ότι «δεν το κατανοεί».

Το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ βρίσκεται σε συνομιλίες με τα σούπερ μάρκετ για την επίτευξη μιας συμφωνίας, που θα είναι παρόμοια με αυτή που επιτεύχθηκε στη Γαλλία, όπου οι μεγαλύτεροι πωλητές λιανικής χρεώνουν «στη χαμηλότερη δυνατή τιμή», όπως ανέφερε χθες η ίδια εφημερίδα.

Το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της δημοσιογραφικής αναφοράς, ενώ η εφημερίδα επικαλέστηκε πηγές εντός της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v