Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή κατά Ελον Μασκ για εσωτερική πληροφόρηση

Eπενδυτές κατηγόρησαν τον Μασκ ότι τους ζημίωσε με δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της χειραγώγησης της τιμής του κρυπτονομίσματος Dodgecoin.

Αγωγή κατά Ελον Μασκ για εσωτερική πληροφόρηση

Ο Έλον Μασκ κατηγορείται ότι πραγματοποίησε συναλλαγές με εσωτερική πληροφόρηση σε ομαδική αγωγή από επενδυτές που κατηγορούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla για χειραγώγηση του κρυπτονομίσματος Dogecoin, ζημιώνοντας τους με δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε κατάθεση το βράδυ της Τετάρτης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι επενδυτές είπαν ότι ο Μασκ χρησιμοποίησε αναρτήσεις στο Twitter, πλήρωσε επηρεαστές γνώμης, εμφανίστηκε το 2021 στο «Saturday Night Live» του NBC και έκανε διάφορα άλλα «διαφημιστικά κόλπα» για να κάνει επικερδώς συναλλαγές σε βάρος τους μέσω πολλών πορτοφολιών Dogecoin που ελέγχει ο ίδιος ή η Tesla.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι επενδυτές ανέφεραν ότι η χειραγώγηση περιλάμβανε και την πώληση περίπου 124 εκατ. δολαρίων Dogecoin τον Απρίλιο, μετά την αντικατάσταση του λογότυπου του μπλε πουλιού του Twitter με το λογότυπο του σκύλου Shiba Inu του Dogecoin, οδηγώντας σε άλμα 30% στην τιμή του Dogecoin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v