Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί θα αυξηθεί το κόστος leasing αυτοκινήτων στην Ευρώπη

BMW, Μercedes-Benz Group και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες πούλησαν ομόλογα 8,45 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ευρωπαϊκές αγορές τον περασμένο μήνα.

Γιατί θα αυξηθεί το κόστος leasing αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι τιμές leasing αυτοκινήτων στην Ευρώπη, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Η BMW, η Mercedes-Benz Group και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες πούλησαν ομόλογα 8,45 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ευρωπαϊκές αγορές τον περασμένο μήνα.

Ηταν ο μήνας με τη μεγαλύτερη έκδοση χρέους αυτοκινητοβιομηχανιών των τελευταίων έξι ετών, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Οι εταιρείες πληρώνουν δραματικά υψηλότερα επιτόκια για το χρέος και οι αναλυτές λένε ότι αυτό θα περάσει στους καταναλωτές.

«Υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων για τις εταιρείες αυτοκινήτων σημαίνει ότι το κόστος leasing αυτοκινήτων θα αυξηθεί», είπε ο Antoine Lesne, επικεφαλής στρατηγικής και έρευνας ETF στη State Street Global Advisors. Αυτό σημαίνει «περισσότερο πόνο για τον καταναλωτή», είπε.

Η μέση απόδοση των ευρωπαϊκών ομολόγων κατασκευαστών αυτοκινήτων έχει σκαρφαλώσει στο 4,15% -είναι περίπου διπλάσιο από το επιτόκιο που πληρώνουν οι εταιρείες για το υπάρχον χρέος, επί του παρόντος στο 2,14%, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v