Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβύη: «Τουρκικά» drones σφυροκοπούν σημεία αναχώρησης μεταναστών

Μπαράζ επιθέσεων της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με έδρα την Τρίπολη. H αντίπαλη κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης κάνει λόγο για πολύνεκρα χτυπήματα από τουρκικά drones και χαρακτηρίζει αντιπερισπασμό την εκστρατεία κατά διακινητών.

Λιβύη: «Τουρκικά» drones σφυροκοπούν σημεία αναχώρησης μεταναστών

«Επτά βάρκες για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ευρώπη, έξι αποθήκες διακίνησης ναρκωτικών και εννέα βυτιοφόρα που χρησιμοποιούνταν για λαθρεμπόριο καυσίμων» καταστράφηκαν στις δυτικές παράκτιες περιοχές της Λιβύης κατά τις μαζικές επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε στις 25 Μαΐου το υπουργείο Άμυνας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με έδρα την Τρίπολη. H αντίπαλη κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης αναφέρεται σε πολύνεκρες επιθέσεις από τουρκικά drones και χαρακτηρίζει αντιπερισπασμό την εκστρατεία κατά διακινητών.

 «Οι επιδρομές στόχευσαν τη Ζουβάρα», περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Libya al-Ahrar.

Η πρώτη φάση της εκστρατείας κατά «συμμοριών διακινητών καυσίμων, ναρκωτικών και ανθρώπων» ήταν επιτυχής και περιορίστηκε σε επιθέσεις «ακριβείας» από drones, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ με επικεφαλής τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά.

«Θα χτυπήσουμε σαν σιδερογροθιά οπουδήποτε μπορούμε», έγραψε ο Ντμπεϊμπά στη σελίδα του στο Facebook, προαναγγέλλοντας εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων στην επόμενη φάση της επιχείρησης.

Είπε ότι, ενώ οι επιδρομές μέχρι στιγμής πραγματοποιούνταν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η δεύτερη φάση της εκστρατείας θα αποσκοπεί στη «σύλληψη όλων των καταζητούμενων», προτείνοντας τη μελλοντική χρήση χερσαίων δυνάμεων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πόλεις Αλ Μάγια και Ατζελάτ, 45 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, υπήρξαν επίσης στόχος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v