Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει 12 Ιουνίου η εξαγορά της Credit Suisse από UBS

Διαπραγματεύσεις του ελβετικού ομίλου με την κυβέρνηση για τους ακριβείς όρους της κρατικής εγγύησης. Η σχέση ανταλλαγής για τη συναλλαγή.

Κλείνει 12 Ιουνίου η εξαγορά της Credit Suisse από UBS

Η UBS Group AG αναμένει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse Group AG έως τις 12 Ιουνίου, ανέφερε σε δήλωσή του ο όμιλος.

Το κλείσιμο της συμφωνίας εξακολουθεί να υπόκειται σε ορισμένους όρους, από τους οποίους η UBS μπορεί να παραιτηθεί, σύμφωνα με τη δήλωση. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι μετοχές της Credit Suisse θα διαγραφούν από το ελβετικό χρηματιστήριο στις 13 Ιουνίου και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 12 Ιουνίου.

Οι μέτοχοι της Credit Suisse θα λάβουν μία μετοχή της UBS για κάθε 22,8 μετοχές σε κυκλοφορία. Όλα τα ανεξόφλητα χρεόγραφα της Credit Suisse θα γίνουν υποχρεώσεις της UBS.

Η UBS είχε αρχικά καθοδηγήσει ότι η εξαγορά θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Ωστόσο, το κλείσιμο κινδύνευσε να καθυστερήσει, επειδή η UBS και η ελβετική κυβέρνηση εξακολουθούσαν να διαπραγματεύονται τους ακριβείς όρους της κρατικής εγγύησης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (9,9 δισεκατομμύρια δολάρια) για ζημίες που μπορεί να υποστεί η τράπεζα, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg News.

Η εγγύηση ζημιών της ελβετικής κυβέρνησης ήταν απαραίτητη επειδή υπήρχε λίγος χρόνος για due diligence και η Credit Suisse έχει περιουσιακά στοιχεία που ήταν δύσκολο να αποτιμηθούν και η UBS σχεδιάζει να ξεφορτωθεί. Εάν αυτό οδηγήσει σε ζημίες, η UBS θα αναλάβει τα πρώτα 5 δισεκατομμύρια φράγκα και η κυβέρνηση τα επόμενα 9 δισεκατομμύρια φράγκα.

Η UBS δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει διαγραφές περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επίσης εκτίμησε ότι οι νομικές υποχρεώσεις μπορεί να κοστίσουν έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο δωδεκάμηνο. Εκτίμησε επίσης ότι μπορεί να έχει λογιστικό κέρδος 34,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χαρτί ως αποτέλεσμα της εξαγοράς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v