Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο short seller που χτύπησε τον Adani βρήκε νέο θύμα: την Tingo

Τέταρτη κίνηση από την Hindenburg Research που «κόστισε» δισεκατομμύρια στον πλουσιότερο Ινδό. Μιλά για απάτη της fintech Tingo και στέλνει τις μετοχές της στο -59%.

Ο short seller που χτύπησε τον Adani βρήκε νέο θύμα: την Tingo

Η αξία των μετοχών του Ομίλου Tingo μειώθηκε στο μισό σήμερα Τρίτη, αφού η short-seller Hindenburg Research κατηγόρησε τον ιδρυτή της ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία fintech είχε «κατασκευάσει» τα οικονομικά στοιχεία της.

Η Hindenburg είπε ότι η Tingo συνιστά «εξαιρετικά προφανή απάτη» διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του ιδρυτή της Dozy Mmobuosi ότι είχε αναπτύξει «την πρώτη εφαρμογή πληρωμών για κινητά στη Νιγηρία».

«Επικοινωνήσαμε με τον πραγματικό δημιουργό της εφαρμογής, ο οποίος χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Dozy "καθαρό ψέμα"», είπε η Hindenburg. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει το περιεχόμενο της έκθεσης.

Η Tingo και ο Dozy Mmobuosi δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Η εταιρεία χαρτοφυλακίου με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, της οποίας οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 59% στα 1,04 δολάρια, δραστηριοποιείται σε Αφρική, Νοτιοανατολική Ασία και Μέση Ανατολή. Οι μονάδες της επιχειρούν στον τομέα της αγροτο-χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, της επεξεργασίας τροφίμων και των ασφαλίσεων.

Η εταιρεία είναι ο τέταρτος στόχος της short-seller μέχρι στιγμής φέτος, αλλά σχετικά μικρότερου εύρους σε σύγκριση με τον ινδικό όμιλο Adani Group, την Block Inc υπό την ηγεσία του Jack Dorsey και τη ναυαρχίδα Icahn Enterprises του Carl Icahn.

Οι μετοχές της τελευταίας διέγραψαν το ένα πέμπτο της αξίας τους, αφού η Hindenburg την κατηγόρησε ότι υπερεκτίμησε τις συμμετοχές της και βασίστηκε σε μια δομή πυραμίδας για να πληρώσει μερίσματα. Η χρηματιστηριακή αξία του ομίλου Adani, τέλος, υποχώρησε κατά 100 δισ. δολάρια, αφού η short-seller κατηγόρησε τον Ινδό μεγιστάνα για σκανδαλώδη χρήση των υπεράκτιων φορολογικών παραδείσων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v