Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχρεωτικό ban στη Huawei για τα 5G εξετάζει η ΕΕ

Μόνο το ένα τρίτο των χωρών της ΕΕ έχει απαγορεύσει την κινεζική εταιρεία από κρίσιμα μέρη των επικοινωνιών 5G του μπλοκ, παρά τις συστάσεις που διατυπώθηκαν από τις Βρυξέλλες για αποκλεισμό προμηθευτών υψηλού κινδύνου.

Υποχρεωτικό ban στη Huawei για τα 5G εξετάζει η ΕΕ

Η ΕΕ εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση στα κράτη-μέλη να χρησιμοποιούν εταιρείες που θεωρείται ότι παρουσιάζουν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G, συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού ομίλου τηλεπικοινωνιών Huawei, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Η κίνηση έρχεται καθώς αυξάνεται η ανησυχία στις Βρυξέλλες για το συγκεκριμένο θέμα, όπως είπαν οι αξιωματούχοι στους Financial Times.

Μόνο το ένα τρίτο των χωρών της ΕΕ έχει απαγορεύσει τη Huawei από κρίσιμα μέρη των επικοινωνιών 5G του μπλοκ παρά τις συστάσεις που διατυπώθηκαν από τις Βρυξέλλες για τον αποκλεισμό προμηθευτών υψηλού κινδύνου από τις επενδύσεις τεχνολογίας, είπε ο Τιερί Μπρετόν, επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, στους υπουργούς Τηλεπικοινωνιών του μπλοκ σε μια συνάντηση την περασμένη Παρασκευή. «Αυτό είναι πολύ λίγο. Και εκθέτει τη συλλογική ασφάλεια της Ενωσης», είπε.

Οι συστάσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν ομόφωνα από τα κράτη-μέλη το 2020, αφορούσαν ένα εύρος θεμάτων, από τις απαιτήσεις πιστοποίησης έως τη διαφοροποίηση των προμηθευτών.

Οι οδηγίες δεν προέβλεπαν απαγόρευση, αλλά άτομα με άμεση γνώση του θέματος είπαν ότι η ΕΕ θα μπορούσε να εισαγάγει μια υποχρεωτική απαγόρευση σε εταιρείες που θεωρείται ότι παρουσιάζουν κίνδυνο ασφάλειας, όπως η Huawei, εάν τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, συνεχίσουν να καθυστερούν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ πρόκειται την επόμενη εβδομάδα να υποβάλει έκθεση σχετικά με την πρόοδο σε ολόκληρο το μπλοκ όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v