Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε από τη Ζαπορίζια η ουκρανική αντεπίθεση

Πληροφορίες από ουκρανικής και ρωσικής πλευράς μιλούν για σφοδρές μάχες. Στόχευση του Κιέβου φέρεται να είναι να αποκόψει τη χερσαία γέφυρα με την Κριμαία.

Ξεκίνησε από τη Ζαπορίζια η ουκρανική αντεπίθεση

Ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων κατοχής, ανοίγοντας μια κρίσιμη φάση στον πόλεμο και έχοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας.

Οπως γράφει η Washington Post, τα ουκρανικά στρατεύματα το βράδυ της Τετάρτης ενέτειναν τις επιθέσεις τους στην πρώτη γραμμή στα νοτιοανατολικά της χώρας και κατάφεραν, σύμφωνα με πηγές, μια σημαντική ώθηση προς τα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη. Τέσσερα μέλη του στρατού, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να συζητήσουν δημόσια τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.

Τα ουκρανικά στρατεύματα περιλαμβάνουν εξειδικευμένες μονάδες επίθεσης οπλισμένες με δυτικά όπλα και εκπαιδευμένες στις τακτικές του ΝΑΤΟ.

Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ ανέφεραν σφοδρές μάχες στην περιοχή της Ζαπορίζια, ένα σημείο της πρώτης γραμμής που εδώ και καιρό εκτιμάτο ως πιθανό σημείο αντεπίθεσης. Διασχίζοντας νότια τα επίπεδα εδάφη της περιοχής, οι δυνάμεις του Κιέβου θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο να κόψουν τη λεγόμενη «χερσαία γέφυρα» μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και της κατεχόμενης χερσονήσου της Κριμαίας, αποκόπτοντας κρίσιμες ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι επισκέφτηκε τμήματα της νότιας περιοχής της Χερσώνας σήμερα, περιοδεύοντας σε περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v